Νέα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ & ΠΕΡΙΦ. ΕΚΛΟΓΩΝ 2023 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

2023-10-16 15:31

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΙΩΤΩΝ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συγχαίρει τον κ. Παναγιώτη Ι. Κοτρώτσο για την εκλογή του ως νέος Πρόεδρος της Τ.Κ. Αμπελακιώτισσας.Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο το έργο που κατέγραψε και στα 8 χρόνια ως πρόεδρος του Συλλόγου μας. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα! Δεσμευόμαστε δε, ότι θα είμαστε δίπλα του και θα έχουμε άριστη συνεργασία πάντα για το καλό του χωριού μας!Επίσης, εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον συγχωριανό μας Ιωάννη Πολ. Παπαιωαννίδη για την επανεκλογή του ως Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπακτίας και του ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνεργασία!
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Πολ. Ν. Κοτρώνης
Ο Γ. Γραμματέας Αθ. Κ. Δούρος

 

ΕΝΤΥΠΟ Λ.Μ.Α.

2023-09-05 04:13
 
Το έντυπο για το Λαογραφικό μας Μουσείο, κυκλοφόρησε μαζί με τα εγκαίνια του ΛΜΑ. Πρόκειται για μια σύντομη φωτο-παρουσίαση του ΛΜΑ, μαζί με κάποια ιστορικά στοιχεία για το χωριό μας και την αναλυτική λίστα με όλα τα εκθέματα και τα ονόματα των δωρητών!
Όποιος επιθυμεί μπορεί να το παραλάβει απο το ΛΜΑ η να επικοινωνήσει με τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου ή της επιτροπής ΛΜΑ. Η τιμή του είναι στα 5 € για την ενίσχυση του Συλλόγου

ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΜΠΕΛ/ΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

2023-09-05 04:03

Μετά απο συνεδρίαση με θέμα ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ των νεοεκλεγέντων μελών απο τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας, το νέο ΔΣ που προέκυψε για τη διετια 2023 - 2025 έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Κοτρώνης Πολύκαρπος Ν.
Αντιπρόεδρος Α : Παπαιωαννίδης Ιωάννης Γ.
Αντιπροεδρος Β : Τσόγκας Ευάγγελος Κ.
Γεν. Γραμματέας : Δούρος Αθανάσιος Κ.
Ειδ. Γραμματέας : Παπαιωαννίδης Κων/νος Πολ.
Ταμίας : Κουτσογιάννη Αντωνία Αθ.
Έφορος Δ/Σ : Τζουμέρκας Σπυρίδων Ν.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
 
 
 
 
 
 

Η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση και αρχαιρεσίες του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΙΩΤΩΝ έγιναν στις 9/8/2023
Ψήφισαν 70 ταμειακά τακτοποιημένα μέλη.
Για το νέο ΔΣ εκλέγονται:
Τακτικα μέλη:
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΤΣΟΓΚΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ΤΟΝΙΑ
ΔΟΥΡΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Κ.
ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ
ΤΖΟΥΜΕΡΚΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
Αναπληρωματικά:
ΔΟΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΔΟΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Κ.
 
 
Χαιρετισμός απερχόμενου Πρόεδρου Συλλόγου:
Ως απερχόμενος πρόεδρος, ευχαριστώ όλους τους συγχωριανούς, όλα τα μέλη του Συλλόγου και τα μέλη των ΔΣ για τη συνεργασία μας τα 8 αυτά χρονια της θητείας μου, καθώς και τους δωρητές μας, και το Δήμο Ναυπακτίας.
Λάθη και παραλείψεις επόμενο ήταν να υπάρξουν σε όλη τη θητεία μας, αλλά υπερισχύουν όλα όσα προσπαθήσαμε να κάνουμε με εθελοντισμό, αγώνα, μεράκι και αγάπη για το χωριό μας!
Εύχομαι καλή θητεία στο νέο Δ.Σ. και καλή επιτυχία στο έργο τους!
Παραμένω στην επιτροπή του ΛΜΑ και θα είμαι πάντα δίπλα στο Συλλογο!
Ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου
Π.Ι.Κοτρώτσος

 

ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑΣ (ΛΜΑ) ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΜΠΕΛ/ΤΩΝ

2023-09-05 03:44

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 30/7/2023 τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Αμπελακιώτισσας και του νέου Μνημείου Πεσόντων Αμπελ/των.

 

Μια προσπάθεια 7 χρόνων κοπιαστικής δουλειάς, αλλά με περισσή αγάπη και μεράκι, είχε αίσιο τέλος. Όλα αυτα τα χρονια εγιναν πολύ μεγάλες προσπάθειες απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο για να φτάσουμε στο σήμερα και να είναι οι Αμπελακιωτισσιώτες περήφανοι για το αποτέλεσμα που τιμά το χωριό τους.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου και Διευθυντής του ΛΜΑ κ. Παν. Κοτρώτσος ευχαριστησε όλους όσους με κάθε τρόπο συνέβαλαν στο σημερινό αποτέλεσμα, ιδιάιτερα τους δωρητές των εκθεμάτων χωρίς τους οποίους δε θα γινόταν το Μουσείο, και τους δωρητές κ. Κων/νο Πολ. Τζουμέρκα & κα Αφροδίτη Τζουμέρκα για τα σημαντικά έργα που έγιναν δαπάνη τους (Μνημείο Πεσόντων κ.α.) που με την ουσιαστική και γενναιόδωρη συμβολή τους φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα!

 
 
 

Παρευρέθηκαν ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π.Πολύκαρπος ηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας Αμπελακιώτισσας ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτατου Μητροπολίτη μας κκ. Ιεροθεου, ο Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας κ Θωμάς Κοτρωνιάς ως εκπρόσωπος του Δημάρχου μας, ο τεως Δήμαρχος Ναυπακτίας και υποψήφιος κ Τ. Λουκόπουλος, αντιπροσωπεία της Λαικής Συσπέιρωσης, ο εφημέριος του χωριού π.Νικόδημος, ο Πρόεδρος της κοινότητας κ. Γιάννης Δούρος και πλήθος κόσμου χωριανών και φίλων στην κατάμεστη πλατεία του ΛΜΑ.

Τελεστηκε αγιασμός και επιμνημόσυνη δέηση στο νέο Μνημέιο απο τον Ηγούμενο π Πολύκαρπο.

Ακολούθησε το ΑΝΤΑΜΩΜΑ του χωριου με φαγητο και ποτό και γλέντι εως τις πρώτες πρωινές ώρες κάτω απο τους ήχους παραδοσιακής και λαικής μουσικής απο την ορχήστρα που αποτελούνταν απο τους : Θοδωρή Μάκκα και Ανδρέα Φούκα στο τραγούδι, Ηλία Καλαμίδα στην κιθάρα και Γιάννη και Άγγελο Κοτρωτσο.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί όλες και όλους για την παρουσία τους και όσους πρόσφεραν εθελοντική εργασια, καθώς και τις κυρίες για τα γλυκά και τις πίτες που διέθεσαν !

ΕΥΧΕΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ !!!

2022-12-25 21:32


   

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ !!!

2022-12-30 18:47

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022

2022-07-21 22:19


 

 

Λ.Μ.Α. - ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑΣ

2022-07-20 13:31
Λ.Μ.Α. (ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑΣ)
Συνεχίζονται τα έργα εξωτερικά και εσωτερικά του Λαογραφικού μας Μουσείου, αναβαθμίζοντας σημαντικά το χώρο! Σε αυτό συνέβαλλε τα μέγιστα η δωρεά των ευεργετών μας ΚΩΝ/ΝΟΥ ΠΟΛ. ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ και της συζύγου του ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ, τους οποίους ευχαριστούμε για όλα όσα προσέφεραν (και θα συνεχίσουν να προσφέρουν) στο χωριό μας, και τους ευχόμαστε υγεία και μακροημέρευση!
Συγκεκριμένα έγιναν (μέχρι τώρα) με δαπάνη τους, τα εξής έργα:
- Ανέγερση ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΜΠΕΛ/ΤΩΝ
- Ανακατασκευή τοιχίων στήριξης προαυλίου Λ.Μ.Α.
- Καλλωπισμός εξωτερικού χώρου και φωτισμός αυτού.
- Δωρεά στο Λ.Μ.Α.
- Ενίσχυση στα έργα του Συλλόγου για ανακατασκευή των καγκελων και της εισόδου του προαυλίου Λ.Μ.Α.
Στην επόμενη φάση έχουν προγραμματιστεί τα εξής έργα:
- Αποπεράτωση χρωματισμού καγγέλων και κτιρίου.
- Αλλαγή φωτιστικών εντός του κτιρίου, για την καλύτερη παρουσίαση των εκθεμάτων.
- Έκδοση έντυπου/βιβλίου για το Λ.Μ.Α. με φωτογραφίες όλων των εκθεμάτων, ιστορικών κειμένων, φωτογραφιών, ιστορικών στοιχείων κ.α., καθώς και αναλυτικά τα ονόματα των δωρητών των αντικειμένων κ.α.
- Διακόσμηση ταβανιού προθαλάμου.
- Συνέχιση φωτογραφικής έκθεσης.
- Συνέχιση έργων καλλωπισμού εξωτερικά
- Συνέχιση διαφόρων εργασιών που χρειάζονται .
Ως εκ τούτου για την σωστή προετοιμασία και καλύτερη παρουσίαση α) του Λ.Μ.Α., β) του ΜΝΗΜΕΙΟΥ, γ) του περιβάλλοντα χώρου και δ) του έντυπου/βιβλίου, αναβάλλονται τα εγκαίνια (που είχαν προγραμματιστεί για τον προσεχή Αύγουστο), μέχρι νεοτέρας.
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ Λ.Μ.Α.:
- Ο Κων/νος Π. Τζουμέρκας προσέφερε το ξίφος και τα παράσημα του πατέρα του Ταξιάρχου Πολύκαρπου Λ. Τζουμέρκα, τα παράσημα του Στρατηγού Γ. Λ. Τζουμέρκα, φωτογραφίες και στρατιωτικά έγγραφα της περιόδου του Ελληνοϊταλικού Πολέμου, 2 μεγάλες εικόνες της Παναγίας Αμπελ/σσας και του Αγ. Πολυκάρπου, 4 εικαστικούς πίνακες, 2 πιθάρια, 2 παλιούς μύλους καφέ κ.α.
- Ο Νικόλαος Πολ. Κοτρώνης προσέφερε 3 μεγάλες μυλόπετρες και 1 χειρόμυλο.
- Ο Νικόλαος Δεδόπουλος προσέφερε ελληνική εκκλησιαστική εφημερίδα του 1888, το σκίτσο του Κοζιτσιάνου οπλαρχηγού Γ.ΠΙΛΑΛΑ, αμόνι, καλαπόδια, βρυζόμι, παλιά παπούτσια, λάμπα ''λούξ'' κ.α.
- Ο Ιωάννης Γ. Παπαϊωαννίδης προσέφερε μια παλιά κάπα ραμμένη στο χωριό (κοντοκάπι), ένα μπαούλο, και τα μουσικά όργανα της παλιάς κομπανίας του χωριού μας (το νταούλι του "Παπτσά" και το λαουτοκίθαρο του "Παπαλαντώνη").
- Ο Αθαν. Κ. Δούρος προσέφερε μια παλιά ξύλινη καρέκλα του πατέρα του (προ του 1950), φτιαγμένη στο χωριό απο τον "Τζουμερκογιαννάκη".
- Η Δήμητρα (Τούλα) Γερόπαπα πρόσφερε μια λαβίδα "καλαϊτζή" του πατέρα της και μια κατσαρόλα χάλκινη της μητέρας της.
- Ο Αρμάντο Μουκοντεμι πρόσφερε παλιά χάλκινα ποτήρια.
- Ο Βασίλειος Ραϊκος προσέφερε ένα "κακάβι χαλκωματένιο" του προπάππου του.
Ευχαριστούμε τον Χρήστο Κ. Πετσίνη για τη φωτογράφηση των εκθεμάτων του Λ.Μ.Α. (που θα χρησιμοποιηθούν για το βιβλίο). Ευχαριστούμε τους δωρητές των εκθεμάτων, και όλους όσους συνδράμουν με κάθε τρόπο σε αυτό το σημαντικό έργο!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα αντικείμενα που υπάρχουν στο Λ.Μ.Α. είναι όλα καταγεγγραμμένα και φωτογραφημένα. Τα ονόματα των δωρητών έχουν καταγραφεί και δημοσιοποιηθεί ΟΛΑ στην εφημερίδα μας "Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑΣ" και στη συνέχεια στην ομάδα μας εδώ στο fb κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Συλλογής! Στη συνέχεια όπως είπαμε παραπάνω θα δημοσιευθούν στο βιβλίο του Λ.Μ.Α. !
Όποιος επιθυμεί να επισκεφτεί το Λαογραφικό Μουσείο να επικοινωνεί με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, και απο 1η Αυγούστου θα αναρτηθεί πρόγραμμα ωραρίου που θα είναι ανοικτό για επίσκεψη!
Για το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελ/των
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου & Διευθυντής του Λ.Μ.Α.
Π.Ι.Κοτρώτσος

 

Εκδήλωση κοπής πίτας Συλλόγου Λαογραφικό Μουσείο Αμπελ/σσας

2022-02-23 12:21

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ

2022-02-23 12:10
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ - ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ
Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμπελακιώτισσας Ναυπακτίας
Χρόνια πολλά σε όλους - Χρόνια πολλά στον ηγούμενο της Ι.Μονής μας Αρχιμανδρίτη π. Πολύκαρπο!
~~~~○☆○~~~~

Προϊόντα: 1 - 10 από 31
1 | 2 | 3 | 4 >>