ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑΣ (ΛΜΑ) ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΜΠΕΛ/ΤΩΝ

2023-09-05 03:44

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 30/7/2023 τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Αμπελακιώτισσας και του νέου Μνημείου Πεσόντων Αμπελ/των.

 

Μια προσπάθεια 7 χρόνων κοπιαστικής δουλειάς, αλλά με περισσή αγάπη και μεράκι, είχε αίσιο τέλος. Όλα αυτα τα χρονια εγιναν πολύ μεγάλες προσπάθειες απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο για να φτάσουμε στο σήμερα και να είναι οι Αμπελακιωτισσιώτες περήφανοι για το αποτέλεσμα που τιμά το χωριό τους.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου και Διευθυντής του ΛΜΑ κ. Παν. Κοτρώτσος ευχαριστησε όλους όσους με κάθε τρόπο συνέβαλαν στο σημερινό αποτέλεσμα, ιδιάιτερα τους δωρητές των εκθεμάτων χωρίς τους οποίους δε θα γινόταν το Μουσείο, και τους δωρητές κ. Κων/νο Πολ. Τζουμέρκα & κα Αφροδίτη Τζουμέρκα για τα σημαντικά έργα που έγιναν δαπάνη τους (Μνημείο Πεσόντων κ.α.) που με την ουσιαστική και γενναιόδωρη συμβολή τους φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα!

 
 
 

Παρευρέθηκαν ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π.Πολύκαρπος ηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας Αμπελακιώτισσας ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτατου Μητροπολίτη μας κκ. Ιεροθεου, ο Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας κ Θωμάς Κοτρωνιάς ως εκπρόσωπος του Δημάρχου μας, ο τεως Δήμαρχος Ναυπακτίας και υποψήφιος κ Τ. Λουκόπουλος, αντιπροσωπεία της Λαικής Συσπέιρωσης, ο εφημέριος του χωριού π.Νικόδημος, ο Πρόεδρος της κοινότητας κ. Γιάννης Δούρος και πλήθος κόσμου χωριανών και φίλων στην κατάμεστη πλατεία του ΛΜΑ.

Τελεστηκε αγιασμός και επιμνημόσυνη δέηση στο νέο Μνημέιο απο τον Ηγούμενο π Πολύκαρπο.

Ακολούθησε το ΑΝΤΑΜΩΜΑ του χωριου με φαγητο και ποτό και γλέντι εως τις πρώτες πρωινές ώρες κάτω απο τους ήχους παραδοσιακής και λαικής μουσικής απο την ορχήστρα που αποτελούνταν απο τους : Θοδωρή Μάκκα και Ανδρέα Φούκα στο τραγούδι, Ηλία Καλαμίδα στην κιθάρα και Γιάννη και Άγγελο Κοτρωτσο.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί όλες και όλους για την παρουσία τους και όσους πρόσφεραν εθελοντική εργασια, καθώς και τις κυρίες για τα γλυκά και τις πίτες που διέθεσαν !