ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΙΩΤΩΝ

Εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας Αμπελακιωτισσιωτών

2023-01-16 09:27

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελακιωτισσιωτών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10.30 στο Γρίμποβο Ναυπάκτου στο κατάμεστο απο χωριανούς και φίλους κέντρο "Πάνω στο κύμα"!

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιότατος Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, καθηγούμενος Ι.Μ. Αμπελ/σσας πάτερ Πολύκαρπος, ο Βουλευτής Αιτ/νιας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Δημ. Κωνασταντόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασ. Γκίζας, οι αντιδημαρχοι κ. Θ. Κοτρωνιάς, Ι. Παπαιωαννίδης, Κ. Τσουκαλάς, ο υποψηφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Ανδρ. Κωνσταντόπουλος ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο Βουλευτής Αιτ/νιας Ν.Δ. κ. Σπ. Λιβανός.

Αφού ευλόγησε την πίτα και ευχήθηκε καλή χρονιά ο Αρχιμανδρίτης π.Πολύκαρπος μίλησε για το μεγάλο πρόβλημα του οδικού δικτύου της Αμπελακιώτισσας, όπου το χωριό και το Ιερο Ιστορικό Μοναστήρι είναι αποκλεισμένο και απο τη Ναύπακτο και απο το Κέντρο Υγείας Ανω Χώρας και κινδυνέυει και για τις ενέργειες που επιτέλους οι αρμόδιοι (Περιφέρεια) πρέπει πάραυτα να προβούν (αποκατάσταση κατολίσθησης απο Ανω Χώρα, αποχαρακτηρισμός δασικής οδού Ελευθέριανης Πόδου, κατολισθήσεις προς Περδικόβρυση).

Στο ίδιο θέμα εκτός των άλλων κινήθηκαν στις ομιλίες τους και ο Βουλευτής κ. Κωνσταντόπουλος, και ο Δημαρχος κ. Γκίζας καθώς ο Προεδρος Τ.Κ. κ. Ι.Δούρος, ο Προεδρος του Συλλόγου κ. Π.Κοτρώτσος, ο εκπρόσωπος της Εκκλ. Επιτροπής κ. Ν. Δούρος, για τις ενέργειες που οπωσδήποτε πρέπει η Περιφέρεια να προβεί για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου!!!

 

Αμέσως μετά ακολούθησε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου με θέματα:

 - Ενημέρωση για τη μεγάλη δωρεά στο χωριό μας των κ. Κων/νου Πολ. Τζουμέρκα και της συζυγου του Αφροδίτης,

 - Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό 2022 και προυπολογισμό - πρόγραμμα δράσης 2023

 - Εφημερίδα κ.α.

Ο εκπρόσωπος της Εκκλ. Επιτροπής κ. Νικ. Δούρος εκτος των άλλων ανέφερε το θέμα της χρηματοδότησης για τη συντηρηση του ιστορικού τέμπλου του Αγ. Νικολάου, το νεκροταφείο κ.α.

Επίσης το λόγο έλαβε ο χωριανός μας κ. Λεων. Λυμπέρης που ανέλυσε το θέμα της δωρεάς του "Παπαπετρέικου" αρχοντικού, απο τους κληρονόμους Αφους Ράικου που το προσφέρουν στο χωριό μας!

Η τυχερή του φλουριού είναι η κ. Όλγα Δούρου, ευχόμαστε πάντα τυχερή με υγεία!

Ευχαριστούμε όλες και όλους που παρευρέθηκαν στην εκδηλωση και όσους τακτοποίησαν τις συνδρομές τους!

Και του χρόνου με υγεία, και ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΥΣ - ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ τους δρόμους της Αμπελακιώτισσας!!!

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

Φωτογραφίες Αλεξάνδρα Ι. Κοτρώτσου

 
Προϊόντα: 1 - 1 από 1